Smacznie i zdrowo
Restauracja w Hotelu Arkadia, to najwyższa jakoś usług. Jest przygotowana na zarówno rodzinny obiad jak i biesiadę ze znajomymi. Nasi goście mogą skosztować najróżniejszych dań kuchni polskiej, spędzić kolacje przy świecach lub lampce wina. Do dań polecamy różnorodny wybór napoi zimnych jak i gorących uzupełniający każdy posiłek. W ciepłe dni zapraszamy państwa do naszego patio-grilla z pięknym ogrodem, gdzie można wspaniale się zrelaksować. W ogródku istniej możiwość organizacji imprez plenerowych: grille oraz inne imprezy w zależności od indywidualnych potrzeb.
Restauracja, sala bankietowa, przyjęcia weselne, komunie, imieniny
W budynku znajdują się 2 klimatyzowane sale przyjęć mieszczące od 120 do 200 gości z estradą, nagłośnieniem i odpowiednimi rodzajami oświetlenia. Sale są doskonałym miejscem do biesiadowania jak również wykorzystywane jako sale do tańców. Restauracja w Zajeździe „Arkadia” to najwyższa jakoś usług, to kwintesencja elegancji, wyszukanego smaku i dobrego stylu, dzięki czemu nadaje się idealnie zarówno na rodzinny obiad jak i biesiadę ze znajomymi. Nasi goście mogą skosztować najróżniejszych dań kuchni polskiej, spędzić kolacje przy świecach lub lampce wina. Do dań polecamy różnorodny wybór
Patio – grill
Urokliwe miejsce przylegające bezpośrednio do restauracji, zagospodarowane zielenią i mogące pomieścić nawet do 100 osób.
Na patio – grillu znajduje się duże oczko wodne z kaskadą, mostki drewniane oraz ławeczki z zadaszeniem.
Jest to jedyny tego tylu patio – grill w regionie. Nierzadko wykorzystywany do ślubnych sesji zdjęciowych.
MENU RESTAURACJI
PRZYSTAWKI
- Śledź z cebulką 120g (śledzie marynowane, cebula, pieczywo).
- Tatar tradycyjny 100g (wołowina, cebula, ogórek, pieczarka
marynowana, masło, pieczywo, żółtko).
- Camembert z żurawiną (ser panierowany, sałatka, żurawina, grzanki).
ZUPY
- Żurek staropolski
- Strogonow
- Flaki po zamojsku
- Rosół z makaronem
- Zupa dnia
DANIA GŁÓWNE
- Stek wołowy grillowany, frytki belgijskie, sałatka sezonowa
- Żeberko w sosie BBQ podawane na pieczonych ziemniakach
czosnkowych, krążki cebulowe, sałatka letnia - Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana boczkiem i serem
z sosem pieczarkowym, kluski śląskie, bukiet surówek - Tradycyjny kotlet schabowy podawany z purre ziemniaczanym i
kapustą zasmażaną - Schab po Tomaszowsku zapiekany z pieczarkami i serem, pieczone
ziemniaki, bukiet surówek - Schab po chłopsku z grillowanym boczkiem, jajkiem sadzonym,
smażonymi ziemniakami z cebulą oraz kapustą zasmażaną - Pieczona golonka z kapustą zasmażaną w towarzystwie pieczywa,
chrzanu, musztardy i ogórka kiszonego - Filet panierowany, frytki, zestaw surówek
- Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym, pieczone ziemniaki,
bukiet surówek - Filet w sosie koperkowym, purée ziemniaczane lub ryż jaśminowy,
bukiet surówek - Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczeowo – śliwkowym, kluski
śląskie, kapusta zasmażana - Zapiekane naleśniki ze szpinakiem, sosem czosnkowym, serem
podawane z sałatką ze świeżych warzyw
PLACKI JAKO DANIE GŁÓWNE
- Placki ziemniaczane ze śmietaną i wędzonym łososiem
- Placek po węgiersku ze śmietaną
- Placek po zbójnicku zapiekany z serem
DANIA Z RYB
- Grillowany łosoś podawany z ryżem jaśminowym z
warzywami oraz sałatką wiosenną - Kieszeń z pstrąga faszerowana warzywami z kaszą
gryczaną oraz sałatką wiosenną - Karmazyn duszony w warzywach podawany z ryżem i
sałatką ze świeżych warzyw - Polędwica z dorsza w sosie cytrynowym podawana na
warzywach gotowanych z ryżem jaśminowym
MAKARONY I RISOTTO
- Spaghetti Carbonara z boczkiem i żółtkiem jajka oraz
zieloną pietruszką - Tagliatelle z kurczakiem i brokułem w sosie śmietanowym
- Farfalle z tuńczykiem, oliwkami, kaparami, pomidorkami
koktajlowymi i oliwą - Risotto ze szpinakiem
- Risotto z grzybami leśnymi podawane z polędwiczką
wieprzową
DLA DZIECI
- Pierś drobiowa panierowana, purée ziemniaczane, surówka z marchewki
- Nuggetsy drobiowe z frytkami podawane z zestawem surówek
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Naleśniki z serem/dżemem/nutellą 2szt
DESERY
- Szarlotka na ciepło z lodami.
- Tradycyjny sernik z musem owocowym