Restauracja

Smacznie i zdrowo

Restauracja w Hotelu Arkadia, to najwyższa jakoś usług. Jest przygotowana na zarówno rodzinny obiad jak i biesiadę ze znajomymi. Nasi goście mogą skosztować najróżniejszych dań kuchni polskiej, spędzić kolacje przy świecach lub lampce wina. Do dań polecamy różnorodny wybór napoi zimnych jak i gorących uzupełniający każdy posiłek. W ciepłe dni zapraszamy państwa do naszego patio-grilla z pięknym ogrodem, gdzie można wspaniale się zrelaksować. W ogródku istniej możiwość organizacji imprez plenerowych: grille oraz inne imprezy w zależności od indywidualnych potrzeb.

Restauracja, sala bankietowa, przyjęcia weselne, komunie, imieniny

W budynku znajdują się 2 klimatyzowane sale przyjęć mieszczące od 120 do 200 gości z estradą, nagłośnieniem i odpowiednimi rodzajami oświetlenia. Sale są doskonałym miejscem do biesiadowania jak również wykorzystywane jako sale do tańców. Restauracja w Zajeździe „Arkadia” to najwyższa jakoś usług, to kwintesencja elegancji, wyszukanego smaku i dobrego stylu, dzięki czemu nadaje się idealnie zarówno na rodzinny obiad jak i biesiadę ze znajomymi. Nasi goście mogą skosztować najróżniejszych dań kuchni polskiej, spędzić kolacje przy świecach lub lampce wina. Do dań polecamy różnorodny wybór

Patio – grill

Urokliwe miejsce przylegające bezpośrednio do restauracji, zagospodarowane zielenią i mogące pomieścić nawet do 100 osób.
Na patio – grillu znajduje się duże oczko wodne z kaskadą, mostki drewniane oraz ławeczki z zadaszeniem.
Jest to jedyny tego tylu patio – grill w regionie. Nierzadko wykorzystywany do ślubnych sesji zdjęciowych.

MENU RESTAURACJI

PRZYSTAWKI

  1. Śledź 150g.(250g.) w oleju pietruszkowym – śledź marynowany, cebulka marynowana, pieczywo
  2. Tatar tradycyjny 100g.(200g.) – wołowina, żółtko jajka, cebula, ogórek, pieczarka marynowana, masło, pieczywo
  3. Tatar z łososia 100g.(200g.) – łosoś wędzony, ogórek konserwowy, kapary, mango, cebulka, sos balsamiczny, pieczywo
  4. Bruschetta z halloumi 150g.(200g.) – grzanka z bazylią, ser halloumi, czosnek


ZUPY

  1. Żurek z jajkiem, kiełbasą i ziemniakami 300 ml.
  2. Flaki po zamojsku 300 ml.
  3. Zupa gulaszowa 300 ml.
  4. Rosół z makaronem 300 ml.
  5. Zupa toskańska ze świeżych pomidorów z mozzarellą 300 ml.


DANIA GŁÓWNE

  1. Stek wołowy 200g.(550g.) z frytkami belgijskimi, sałatka sezonowa
  2. Golonka pieczona 300g.(500g.) z kapustą zasmażaną, pieczywo, chrzan, ogórek konserwowy
  3. Schabowy z kością 200g.(500g.) na smalcu, ziemniaki z wody, kapusta zasmażana
  4. Schabowy po chłopsku 200g.(500g.) z grillowanym boczkiem i jajkiem sadzonym, sos żurawinowy, ziemniaki paryskie, zestaw surówek
  5. Schab szefa 180g.(500g.) z boczkiem, cebulką, i ogórkiem kiszonym, ziemniaki pieczone, zestaw surówek
  6. Glazurowane żeberko 300g.(500g.) wieprzowe z grilla, ziemniaki paryskie, zestaw surówek
  7. Tradycyjny filet z kurczaka 200g.(500g.) panierowany, frytki stekowe, zestaw surówek
  8. Grilowany filet z kurczaka 200g.(500g.) z ryżem, warzywa grilowane
  9. Tradycyjny kotlet schabowy 200g.(500g.) z puree ziemniaczanym, zestaw surówek
  10. Gulasz wołowy 250g.(500g.) z kluskami śląskimi, zestaw surówek
  11. Polędwiczka wieprzowa 250g.(500g.) na sosie szparagowym, ravioli z czosnkiem niedźwiedzim, mascarpone, surówka ze świeżych warzyw
  12. Placek po węgiersku 200g.(400g.) z gulaszem wołowym, zestaw surówek
  13. Placki ziemniaczane 100g.(350g.) z łososiem wędzonym, śmietana
  14. Dal 100g.(300g.) z czerwonej soczewicy, grilowany ser halloumi


DANIA Z RYB

  1. Halibut 150g.(450g.) w sosie porowym, perłowa kasza kuskus, zestaw surówek
  2. Łosoś 150g.(350g.) grilowany , ryż z warzywami, sałatka wiosenna

MAKARONY

  1. Spaghetti Carbonara 200g.(400g.) z boczkiem, żółtko jajka, pietruszka
  2. Tagliatelle szpinakowe 200g.(400g.) z kurczakiem, czosnek, pomidory suszone, szpinak, śmietanka
  3. Tagliatelle z krewetkami 200g.(400g.) z czosnkiem na winie, pomidorki koktajlowe, pietruszka

PIEROGI

  1. Pierogi ruskie 10szt.(350g.) ze skwarkami i śmietaną, twaróg, ziemniaki, cebula
  2. Pierogi z soczewicą 10szt. (350g.) ze skwarkami i szczypiorkiem, zielona soczewica, czosnek, zioła

SAŁATKI

  1. Sałatka grecka 350g. – sałata lodowa, ogórek, cebula czerwona, pomidor, papryka, ser typu feta, oliwki, sos winegret
  2. Sałatka z grilowanym kurczakiem 350g. – sałata lodowa, rukola, grilowana papryka, cukinia, pieczarka, cebula, sos bazyliowy, sos balsamiczny, grzanki czosnkowe
  3. Sałatka z szynką parmeńską i jajkiem poche 350g. – mix sałat, papryka, pomidorki koktajlowe, ogórek, granat, frytki z batata, sos miodowo-musztardowy, grzanki czosnkowe
  4. Sałatka z krewetkami 350g. z pomarańczami, mix sałat, awokado, pomidorki koktajlowe, papryka, sos mango, grzanki czosnkowe
  5. Sałatka Cezar 350g. sałata rzymska, papardelle z ogórka, filet z kurczaka 100 g., grana padano, pomidorki koktajlowe, chips z bekonu, czerwona cebula, sos Cezar, grzanki czosnkowe
  6. Sałatka Vege 350g. z grilowanyymi warzywami i halloumi, sałata lodowa, papryka, cukinia, cebula czerwona, pieczarka, sos żurawinowy

DLA DZIECI

  1. Naleśniki Kinder Bueno 2 szt.(200g.) – krem Kinder Bueno, owoce, bita śmietana
  2. Zupa pomidorowa 250ml. z ryżem/makaronem
  3. Nuggetsy drobiowe 100g.(200g.) z frytkami, surówka, ketchup
  4. Gyros drobiowy 100g.(250g.) z frytkami, surówka, sos czosnkowy

DODATKI

  1. Frytki 200g. z ketchupem
  2. Frytki z batata 200g. z sosem czosnkowym
  3. Ziemniaki paryskie 200g.
  4. Frytki belgijskie 200g.

Zarezerwuj restaurację na imprezę