Restauracja

Smacznie i zdrowo

Restauracja w Hotelu Arkadia, to najwyższa jakoś usług. Jest przygotowana na zarówno rodzinny obiad jak i biesiadę ze znajomymi. Nasi goście mogą skosztować najróżniejszych dań kuchni polskiej, spędzić kolacje przy świecach lub lampce wina. Do dań polecamy różnorodny wybór napoi zimnych jak i gorących uzupełniający każdy posiłek. W ciepłe dni zapraszamy państwa do naszego patio-grilla z pięknym ogrodem, gdzie można wspaniale się zrelaksować. W ogródku istniej możiwość organizacji imprez plenerowych: grille oraz inne imprezy w zależności od indywidualnych potrzeb.

Restauracja, sala bankietowa, przyjęcia weselne, komunie, imieniny

W budynku znajdują się 2 klimatyzowane sale przyjęć mieszczące od 120 do 200 gości z estradą, nagłośnieniem i odpowiednimi rodzajami oświetlenia. Sale są doskonałym miejscem do biesiadowania jak również wykorzystywane jako sale do tańców. Restauracja w Zajeździe „Arkadia” to najwyższa jakoś usług, to kwintesencja elegancji, wyszukanego smaku i dobrego stylu, dzięki czemu nadaje się idealnie zarówno na rodzinny obiad jak i biesiadę ze znajomymi. Nasi goście mogą skosztować najróżniejszych dań kuchni polskiej, spędzić kolacje przy świecach lub lampce wina. Do dań polecamy różnorodny wybór

Patio – grill

Urokliwe miejsce przylegające bezpośrednio do restauracji, zagospodarowane zielenią i mogące pomieścić nawet do 100 osób.
Na patio – grillu znajduje się duże oczko wodne z kaskadą, mostki drewniane oraz ławeczki z zadaszeniem.
Jest to jedyny tego tylu patio – grill w regionie. Nierzadko wykorzystywany do ślubnych sesji zdjęciowych.

MENU RESTAURACJI

PRZYSTAWKI

  1. Śledź z cebulką 120g (śledzie marynowane, cebula, pieczywo).
  2. Tatar tradycyjny 100g (wołowina, cebula, ogórek, pieczarka
    marynowana, masło, pieczywo, żółtko).
  3. Camembert z żurawiną (ser panierowany, sałatka, żurawina, grzanki).


ZUPY

  1. Żurek staropolski
  2. Strogonow
  3. Flaki po zamojsku
  4. Rosół z makaronem
  5. Zupa dnia


DANIA GŁÓWNE

  1. Stek wołowy grillowany, frytki belgijskie, sałatka sezonowa
  2. Żeberko w sosie BBQ podawane na pieczonych ziemniakach
    czosnkowych, krążki cebulowe, sałatka letnia
  3. Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana boczkiem i serem
    z sosem pieczarkowym, kluski śląskie, bukiet surówek
  4. Tradycyjny kotlet schabowy podawany z purre ziemniaczanym i
    kapustą zasmażaną
  5. Schab po Tomaszowsku zapiekany z pieczarkami i serem, pieczone
    ziemniaki, bukiet surówek
  6. Schab po chłopsku z grillowanym boczkiem, jajkiem sadzonym,
    smażonymi ziemniakami z cebulą oraz kapustą zasmażaną
  7. Pieczona golonka z kapustą zasmażaną w towarzystwie pieczywa,
    chrzanu, musztardy i ogórka kiszonego
  8. Filet panierowany, frytki, zestaw surówek
  9. Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym, pieczone ziemniaki,
    bukiet surówek
  10. Filet w sosie koperkowym, purée ziemniaczane lub ryż jaśminowy,
    bukiet surówek
  11. Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczeowo – śliwkowym, kluski
    śląskie, kapusta zasmażana
  12. Zapiekane naleśniki ze szpinakiem, sosem czosnkowym, serem
    podawane z sałatką ze świeżych warzyw


PLACKI JAKO DANIE GŁÓWNE

  1. Placki ziemniaczane ze śmietaną i wędzonym łososiem
  2. Placek po węgiersku ze śmietaną
  3. Placek po zbójnicku zapiekany z serem


DANIA Z RYB

  1. Grillowany łosoś podawany z ryżem jaśminowym z
    warzywami oraz sałatką wiosenną
  2. Kieszeń z pstrąga faszerowana warzywami z kaszą
    gryczaną oraz sałatką wiosenną
  3. Karmazyn duszony w warzywach podawany z ryżem i
    sałatką ze świeżych warzyw
  4. Polędwica z dorsza w sosie cytrynowym podawana na
    warzywach gotowanych z ryżem jaśminowym

MAKARONY I RISOTTO

  1. Spaghetti Carbonara z boczkiem i żółtkiem jajka oraz
    zieloną pietruszką
  2. Tagliatelle z kurczakiem i brokułem w sosie śmietanowym
  3. Farfalle z tuńczykiem, oliwkami, kaparami, pomidorkami
    koktajlowymi i oliwą
  4. Risotto ze szpinakiem
  5. Risotto z grzybami leśnymi podawane z polędwiczką
    wieprzową

DLA DZIECI

  1. Pierś drobiowa panierowana, purée ziemniaczane, surówka z marchewki
  2. Nuggetsy drobiowe z frytkami podawane z zestawem surówek
  3. Spaghetti z sosem pomidorowym
  4. Naleśniki z serem/dżemem/nutellą 2szt

DESERY

  1. Szarlotka na ciepło z lodami.
  2. Tradycyjny sernik z musem owocowym

Zarezerwuj restaurację na imprezę